TINH DẦU HÚNG QUẾ

Hỏi giá

Tinh dầu Húng quế Vipsen được thu hoạch bằng phương pháp chưng cất hơi nước toàn cây (bộ phận trên mặt đất) của giống Húng quế Ocimum basilicum, thành phần chính là Methyl chavicol. Sản phẩm Tinh dầu húng quế Vipsen đạt tiêu chuẩn Việt Nam TCVN 11887:2017/ ISO 11043:1998, là sản phẩm xuất khẩu chủ đạo của chúng tôi.

ĐẶC TÍNH KỸ THUẬT CỦA TINH DẦU HÚNG QUẾ

  • Chất lỏng, màu vàng nhạt đến vàng hổ phách. Thơm nhẹ mùi hồi.
  • Tỷ trọng tương đối ở 20oC: 0.948 – 0.970
  • Chỉ số khúc xạ ở 20oC: 1.510 – 1.520
  • Góc quay cực ở 20oC: -1o – +2o
  • Thành phần chính: methyl chavicol từ 75 – 87%.
  • Bộ phận chưng cất: Toàn cây trên mặt đất.
  • Nguồn thực vật: Ocimum basilicum
  • Vùng nguyên liệu: Hưng Yên, Ninh Bình, Phú Xuyên (Hà Nội).
  • Sản lượng: 3 tấn/ tháng (Có thể mở rộng theo đơn đặt hàng).

ỨNG DỤNG TINH DẦU HÚNG QUẾ TRONG SẢN XUẤT

  • Công nghiệp thực phẩm: Húng quế là gia vị không thể thiếu trong các món sốt cà chua, nước trái cây và pesto, khi kết hợp cùng kinh giới sẽ cho ra một loại nước sốt pizza hoàn hảo. Ngoài ra húng quế cũng thường được làm gia vị tẩm ướp các món ăn từ cá, thịt gia cầm, đậu, trứng, bí ngòi, cà rốt, khoai tây….  Hàng năm, Việt Nam xuất khẩu khoảng 20-30 tấn tinh dầu húng quế phục vụ ngành công nghiệp thực phẩm, hương thực phẩm tự nhiên trên thế giới. Theo các đánh giá về dự báo nhu cầu sử dụng tinh dầu húng quế nói riêng và tinh dầu gia vị nói chung, sản lượng tiêu thụ của tinh dầu húng quế sẽ còn tiếp tục tăng trong thời gian tới nhờ xu hướng sử dụng các sản phẩm organic trong thực phẩm.
  • Công nghiệp hóa mỹ phẩm, dược phẩm: Từ thời xa xưa, húng quế đã được người Ấn Độ sử dụng như một thảo dược làm đẹp thiết yếu nhờ công dụng ngừa mụn, tiêu viêm, giảm rụng tóc. Ngoài ra, húng quế được coi là thảo dược chống oxy hóa tuyệt vời nhờ thành phần chứa các nhóm hoạt chất kháng khuẩn như eugenol, limonene, estragole, myrcene, cineol, linalool…Húng quế có tác dụng rõ rệt trong việc ngăn chặn sự lây lan, phát triển của nhiều loại vi khuẩn: Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, Yersinia enterocolitica, Escherichia coli và Pseudomonas aeruginosa.
  • Nhờ những công dụng kháng khuẩn và chống oxy hóa, tinh dầu húng quế ngày càng được đưa vào trong các nghiên cứu mỹ phẩm như định hương nước hoa, sản phẩm khử mùi không khí, xua đuổi côn trùng, xoa bóp an thần giảm căng thẳng, lo âu, sản phẩm điều trị nấm, viêm da, sản phẩm chăm sóc tóc….

Quy cách đóng gói, bảo quản & vận chuyển

Đóng gói: Tinh dầu húng quế được đóng gói theo đơn vị Lít hoặc Kg tùy theo yêu cầu của khách hàng: 1L, 5L, 10L, 30L, 180L/ 1Kg, 5Kg, 10Kg, 30Kg, 180Kg…

Bảo quản: Sản phẩm được đựng trong bao bì HDPE tiêu chuẩn. Bảo quản nơi khô ráo, thoáng mát, tránh ánh nắng trực tiếp. Không để tinh dầu rớt vào mắt, vết thương hở, vùng da nhạy cảm.

Vận chuyển: Trong nước: Vận chuyển linh hoạt toàn quốc bằng tàu, ô tô, máy bay…Xuất khẩu: Tàu/ Máy bay, FOB/ CIF/Door to door…

 

Nông dân Việt Nam đang thu hoạch húng quế để chưng cất tinh dầu

Kêt quả chạy GCMS thành phần tinh dầu húng quế Việt Nam 

MATERIAL SAFETY DATA SHEET

Product name: Sweet basil Oil

1. IDENTIFICATION OF SUBSTANCE/PREPARATION & COMPANY.

Product name: Sweet basil oil

Manufacturer/Supplier: Hanoi Natural Essential oil., JSC

Add: Bai Dai Village, Tien Xuan Commune, Thach That Dist, Hanoi City, Vietnam

Emergency telephone: +84 866 053 350

Emergency Contact:  Ms. Jenny Nguyen

2. COMPOSITION / INFORMATION ON INGREDIENTS.

Definition/Botanical Origin: Definition: Sweet basil oil obtained from the steam distillation from the leaves of Ocimum basilicum origin from Vietnam.

Composition: Sweet basil Oil – 100% pure & natural CAS number: 8015-73-4FEMA number: 2119INCI Name: Ocimum basilicum Oil

3. HAZARDS IDENTIFICATION: This product is not hazardous. Not dangerous for the environment.H304 May be fatal if swallowed and enters airwaysH315 Causes skin irritationH317 May cause an allergic skin reactionH319 Causes serious eye irritation

4. FIRST-AID MEASURES:

Inhalation:  Remove from exposure site to fresh air. Keep at rest. Obtain medical attention.

Eye contact:  Rinse immediately with plenty of water for at least 15 mins. Contact a doctor if symptoms persist.Skin contact:  Remove contaminated clothes. Wash thoroughly with soap & water, flush with plenty of water. If irritation persists, seek medical advice.Ingestion:  Rinse mouth out with water. Seek medical advice immediately.Other:  When assessing action take Risk & Safety Phrases into account (Section 15)

5. FIRE FIGHTING MEASURES. Extinguishing media  Use CO2, Dry Powder or Foam type Extinguishers, spraying extinguishing media to base of flames. Do not use direct water jet on burning material.Special measures:  Avoid vapour inhalation. Keep away from sources of ignition. Do not smoke. Wear positive pressure self-contained breathing apparatus & protective clothing.Extinguishing procedures:  Closed containers may build up pressure when exposed to heat and should be cooled with water spray.

6. ACCIDENTAL RELEASE MEASURES. Personal precautions:  Avoid inhalation & direct contact with skin & eyes. Use individual protective equipment (safety glasses, waterproof-boots, suitable protective clothing) in case of majillages.Environment pr*ecautions:  Keep away from drains, soils, surface & groundwaters.Cleaning up methods  Remove all potential ignition sources. Contain spilled material. Cover for spillages: with an inert or non-combustible inorganic absorbent material, sweep up and remove to an approved disposal container. Observe state, federal & local disposal regulations.

7. HANDLING & STORAGE. Precautions in handling:  Apply good manufacturing practice & industrial hygiene practices, ensuring proper ventilation. Observe good personal hygiene, and do not eat, drink or smoke whilst handling.Storage conditions:  Store in tightly closed original container, in a cool, dry & ventilated area away from heat sources & protected from light. Keep air contact to a minimum.Fire protectio  Keep away from ignition sources & naked flames. Take precautions to avoid static discharges in working area.

8. EXPOSURE CONTROLS/PERSONAL PROTECTION. Respiratory protection:  Avoid breathing product vapour. Apply local ventilation where possible.Ventilation:  Ensure good ventilation of working area. Hand protection:  Avoid all skin contact. Use chemically resistant gloves if required.Eye protection:  Use safety glasses.Work/Hygiene practices:  Wash hands with soap & water after handling.

9. PHYSICAL & CHEMICAL PROPERTIES. Appearance:  Mobile liquid Colour:  Pales yellow to dark yellow color Odour:  Typical essential oilFlash point:  > 87°C. Specific gravity at 20°C: 0.948 – 0.970. Refractive index at 20°C:  1.510 – 1.520. Optical Rotation at 20°C: -1° to +2°. Solubility in water: Insoluble

10. STABILITY & REACTIVITY.Reactivity:  It presents no significant reactivity hazards, by itself or in contact with water. Avoid contact with strong acids, alkali or oxidising agents.Decomposition:  Liable to cause smoke & acrid fumes during combustion: carbon monoxide, carbon dioxide & other non-identified organic compounds may be formed.

11. TOXICOLOGICAL INFORMATION. According to current information, not classed as hazardous to health in normal industrial use.

12. ECOLOGICAL INFORMATION. Biodegradability:  Data not availablePrecautions:  Prevent surface contamination of soil, ground & surface water.

13. DISPOSAL CONSIDERATIONS. Avoid disposing to drainage systems and into the environment. Seek expert advice.

14. TRANSPORT REGULATIONS. Shipping by Road (ADR/RID): This product is not considered as dangerous goodsShipping by Air (IATA) : This product is not considered as dangerous goodsShipping by Sea (IMDG): This product is not considered as dangerous goodsPacking: Safety packing in HDPE drumLabel: Sweet basil Oil

15. REGULATORY INFORMATION. According to Directive 88/379/EEC Hazards:  HarmfulSymbols:  N/ARisk Phrases: Harmful if swallowedSafety Phrases: If swallowed seek medical advice immediately and show the container / label

16. OTHER INFORMATION. Cosmetics Directive – 7th Amendment – Not RestrictedCheck maximum usage levels for skin care products.

PACKAGING: Packaged by:

  • Glass
  • HDPE
  • Aluminum
  • Lacquer lined steel/tin
  • Other PLastic

SHELF LIFE: Best before 36 months from manufacturing date.

Q.C. REQUIREMENTS. In-line with general product specification. Always satisfy suitability for specific application.The data provided in this material safety data sheet is meant to represent typical data/analysis for this product and is correct to the best of our knowledge. The data was obtained from current and reliable sources, but is supplied without warranty, expressed or implied, regarding its’ correctness or accuracy. It is the user’s responsibility to determine safe conditions for the use of this product, and to assume liability for loss, injury, damage or expense arising from improper use of this product. The information provided does not constitute a contract to supply to any specification, or for any given application, and buyers should seek to verify their requirements and product use. 

0/5 (0 Reviews)

Liên hệ với chúng tôi